I Hoi An's lichtgevende lantaarns

tarafından
7
I Hoi An's lichtgevende lantaarns


Als u op zoek bent naar een romantische en originele Aziatische ervaring, dan bent u bij de verfrissend authentieke Hoi An aan het juiste adres. Als de oudste handelshaven van het land heeft Hoi An niet alleen een glorieus verleden, maar ook een landelijke charme. En als een UNESO Werelderfgoedlocatie, heeft deze charmante, historische stad veel van zijn sierlijke Chinese architectuur en unieke cultuur weten te behouden.

In de haven van Hoi An, Vietnam
In de haven van Hoi An, Vietnam

Leven in Hoi An

Een van de meest fascinerende aspecten van het leven in Hoi An zijn de met lantaarns omzoomde straten. Vooral op de 15e van elke maanmaand waar geen tv's, motorfietsen en fel licht zijn toegestaan, creëert dit een eeuwenoude sfeer, zodat je het gevoel hebt dat je terug in de tijd wordt vervoerd. De lantaarns zijn gemaakt van houten visvallen, versierd met prachtig rijke patronen en hingen vervolgens aan elk huis. Ze vormen een aanvulling op de oude teakbekleding en de typische Chinese tegels die deze oude gebouwen op een unieke manier kenmerken.

Het Hoi An-gebied ligt tussen het strand van Cua Dai en de Thu Bon-rivier en wordt doorsneden door moerassen en landelijke gebieden. Om de cultuur en de levensstijl van de inwoners van de stad te ervaren, is het het beste om met de fiets door de oude stad te fietsen. Bezoekers vinden niet alleen een drijvende markt aan de rivier, maar ook ouderwetse cafés met heerlijke taarten en koffie, lantaarns en vele kunstgalerijen en kleding. Hoi An heeft bovendien goede accommodaties te bieden. Neem de tijd om een ​​wandeling te maken langs de Chua Cau-brug of maak een wandeling langs de rivier en laat de charme van deze oude haven overnemen.

En vergeet niet de prachtige lantaarns die verkrijgbaar zijn in alle maten, kleuren en vormen en schittert als kerstballen.