Attracties Attracties in Sri Lanka * Hoogtepunten

tarafından
6
Attracties Attracties in Sri Lanka * Hoogtepunten


vinden reistips en bezienswaardigheden van Sri Lanka, De hoogtepunten van Sri Lanka (voorheen Ceylon) verkennen met hun exotische cultuur en natuur. Maak kennis met het regenwoud en ervaar de enorme onderwaterwereld.

Het land van Sri Lanka biedt meer en zee
Foto: Palm Beach in Sri Lanka

Vanwege de ligging vormde het eiland een strategisch knooppunt voor de scheepvaart tussen Zuid- en Oost-Azië van de oudheid tot de moderniteit. Het zuiden en de gebieden rond Anuradhapura waren een van de centra van het oude boeddhisme, terwijl hindoe-tempelcomplexen bestonden in het noorden en oosten. Tegenwoordig is het land een multireligieuze en multi-etnische natie waar boeddhisme en hindoeïsme, christendom en islam belangrijke religies zijn.
Onder de interessante en westerse omstandigheden, avontuurlijke aanplant, kan de mangroveplantage als voorbeeld worden gebruikt. Mangrovebossen in Sri Lanka bestaan ​​uit bomen en struiken van verschillende plantenfamilies, bestaande uit ongeveer 70 soorten die zich in de loop van de tijd hebben aangepast aan de leefomstandigheden van de zeekusten en kale estuaria.
Het mangrove-dichte wortelsysteem biedt een groot aantal organismen in een kleine ruimte een groot aantal kleinste habitats. Dit biedt bescherming tegen kusterosie en andere gevaren, zoals stormvloeden.

Sri Lanka – gepresenteerd

Detail van een hotelpool in Sri Lanka
Foto: Exclusieve hotels wachten op bezoekers

Sri Lanka staat bekend om productie en export thee, koffie, rubber en kokosnoten. Het eiland is populair vanwege de schilderachtige cultuur en het rijke culturele erfgoed (bijv. Ayurveda, een traditionele geneeskunst) toerist, In 2013 bezochten in totaal 1,27 miljoen mensen Sri Lanka – een stijging van 26,7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. 85.470 reizigers kwamen alleen uit Duitsland – een stijging van bijna 20 procent vergeleken met 2012. Dit maakt Duitsland de derde belangrijkste markt na India en het VK. De gemiddelde verblijfsduur nam toe van 10 tot 11 dagen in vergelijking met het voorgaande jaar. Veel internationale hotelketens zijn ook gevestigd in Sri Lanka – waaronder Best Western, Hyatt, Mariott, Mövenpick, Sheraton en Shangri-La. Officiële hoofdstad van ca. 22 miljoen Sri Lankanen Sri Jayewardenepura, maar ook op veel kaarten van het land komt de naam niet voor.

De bijna hoofdstad van Sri Lanka: Colombo

Colombo is de hoofdstad van het eiland Sri Lanka
Foto: De levendige hoofdstad van Colombo
Heiligdom in Colombo
Foto: Boeddhistische tempel in de hoofdstad
Playa in Colombo
Foto: Het strand in Colombo

De quasi-hoofdstad Colombo ligt aan de westkust van het eiland. De gunstige ligging op een schiereiland en een beschermde natuurlijke haven maakte het voormalige kleine vissersdorp een gewilde handelshaven voor spice island. Ongeveer 35 km ten noorden ligt de internationale luchthaven Bandaranaike. De haven van Colombo is een van de belangrijkste overslaghavens in Azië. Colombo is een multi-etnische, multiculturele stad. De bevolking bestaat voornamelijk uit Sinhalese, Tamils ​​en Moors.

Vanwege de nabijheid van de evenaar is er een tropisch regen luchtElf tot twaalf maanden zijn vochtig. Overdag zijn de temperaturen het hele jaar door erg heet en het is erg vochtig (het hele jaar door 70%), overdag zijn temperaturen onder de 30 ° C een zeldzaamheid. Hoewel het 's nachts niet afkoelt, zijn temperaturen in mei' s nachts niet ongewoon. Temperaturen lager dan 20 ° C komen alleen voor tijdens de wintermaanden januari tot februari. De beste reistijd is veilig buiten het orkaanseizoen, dat actief kan zijn in mei en oktober, november. Het wordt aanbevolen dat het zuiden en westen het meest worden bezocht door het toerisme van december tot half april, terwijl het oostelijke deel het beste is om van half april tot eind september te reizen. Het noordelijke deel wordt het hele jaar door aanbevolen, behalve januari en februari.

Attracties in Sri Lanka

Sigiriya-rotsen
Foto: de indrukwekkende Sigiriya Lion Rock in het hart van het eiland
Pidurangalarots in Sri Lanka
Foto: Pidurangala biedt een fantastisch uitzicht op de watervallen van de bruid
Landschap in het nationale park van Horton Plains
Foto: In Horton Plains National Park
interessante bezienswaardigheden in Sri Lanka op een toeristische kaart
Afbeelding: kaarttoerisme in Sri Lanka

de Sigiriya is een monoliet in Sri Lanka, de ruïnes van een historisch rotsfort. De naam is afgeleid van & # 39; Siha Giri & # 39; wat leeuwenrots betekent. In het midden van Sri Lanka steekt de rots ongeveer 200 meter boven de rest van de vegetatie uit. Vanaf de top is er een adembenemend panoramisch uitzicht dat vooral belangrijk was voor de voormalige bewoners van de klif. De flanken zijn ook erg steil, daarom was het plateau de ideale plek voor een uitzonderlijk moeilijk om het fort alleen sc te nemen. Een andere steen in de buurt is Pidurangala-rots, van waaruit een fantastisch uitzicht op de nabijgelegen klif mogelijk is, maar hier is weinig klimmen nodig. Een interessant alternatief voor leeuwenrotsVooral wanneer het scrotum niet zo los is. Een verhoging hier kost slechts ca. 4 Amerikaanse dollars.
Hikkaduwa. Weligama en Kirinda bieden adembenemend snorkelen en duiken. In het westelijke deel van Sri Lanka, in het "Bar Reef" (het grootste rif in Sri Lanka, gemakkelijk bereikbaar vanaf de provinciestad Kalpitiya, is het een indrukwekkende 4 km lang en 1,5 km breed). Pigeon Island, voor de kust van Nilaveli (ten noorden van Trincomalee), is een paradijs met turquoise water en overvloedige vissen en koralen, waardoor het de ultieme onderwaterervaring is.
de Nationaal park Horton Plains is een nationaal park in de Centrale Hooglanden van Sri Lanka, de Centrale Hooglanden van Sri Lanka, waar twee andere beschermde gebieden zijn, het Peak Wilderness Sanctuary en de Knuckles Mountain Range. Dit heuvelachtige plateau op een hoogte van 2100 tot 2300 meter wordt vanwege zijn rijke biodiversiteit een "super-biodiversiteit hotspot" genoemd. De vegetatie van het park heeft twee onderscheidende manifestaties: 2000 ha nat grasland en 1160 ha subtropisch groenblijvend bergregenwoud. Bijna 750 plantensoorten uit 20 plantenfamilies werden geteld. Natuurliefhebbers krijgen waar voor hun geld in Sri Lanka Lipton-zitplaats Haputale is bijvoorbeeld een van die gebieden die je nergens anders kunt zien en waar je adembenemende uitzichten en foto's kunt maken. De Schotse theebaron Edward Edward Lipton begon zijn rijk hier. Van de Dambatenne-theefabriek is het op. 06:30 met de bus naar het uitzicht op Sir Lipton, dat ongeveer zeven kilometer verderop ligt. Trakteer uzelf in het restaurant op het dak op een thee en vind rust en ontspanning. Op weg naar de hooglanden vind je Kandy de beroemde tempel van de tandHier is een hond uit de laatste Boeddha, Siddharta Gauthama, vastgehouden en aanbeden. Tijdens de volle maan van Esala in juli of augustus zijn er kleurrijke processies met olifanten, dansers, drummers – allemaal ter ere van deze tand.

het is de moeite waard om Lipton's Seat in Sri Lanka te bekijken
Foto: Lipton's Seat met restaurant
Onderwater Tours Sri Lanka
Foto: De kleurrijke wereld onder nul
vissen op bomen
Foto: Visser in Sri Lanka

Video over Sri Lanka

De filmploeg aan Arte was maanden ter plaatse om verbazingwekkende documentatie te maken van het eiland en zijn flora en fauna, evenals de levensstijl van zijn inwoners en bezoekers. hint: het bekijken waard!
(Inbedden) https://www.youtube.com/watch?v=XCPK_jhJssw (/ embed)