⋆ Streekkraan in centraal Thailand

tarafından
7
⋆ Streekkraan in centraal Thailand


Dan wachten de mensen gretig op in Thailand: voor Sonkranfest, Elk jaar in april vindt dit hoogtepunt plaats. Dit jaar begint het festival op 13 april en duurt het minimaal drie dagen.
Sonkranfest is het Thais Nieuwjaar en beschrijft het Sanskriet in de Thaise kalender. Dat betekent de overgang van de zon naar een andere dierenriem.

Nieuwjaar in Thailand

Nieuwjaar Thailand
Uitbundige Nieuwjaarsvieringen in Thailand

Het Thaise Nieuwjaar is ook een viering van liefde en oudere mensen worden vereerd. Zoals gebruikelijk worden ouderen bezocht en bevochtigd met water. Dit gebeurt door de handen.
Maar deze gewoonte is verleden tijd, want vandaag zijn er echte watergevechten voor dit feest. Ten behoeve van de lokale bevolking, maar ook van de vele gasten. In heel Thailand wordt het water wild gespoten in straatparades.

Kamphaeng – Centrum voor waanzin

Dus natuurlijk in centraal Thailand, en vooral in de stad Kamphaeng Phet, Hier is het een beetje stiller dan in Bangkok of in toeristische centra.

Toch is de vreugde leuk en is de sfeer erg goed.

Inwoners van Kamphaeng Phet City en het omliggende gebied slaan hun pickups op met watervaten en blussers. Anderen zijn langs de wegen en hun watervaten zijn goed gevuld. Schakel elkaar nu uit, wat een bijzonder genoegen is. De vrouwen schilderen de gezichten met wit poeder op de gezichten. Zowel kinderen als volwassenen genieten van dit festival.

Het stadsbestuur heeft een sproeisysteem in het stadscentrum geïnstalleerd. Iedereen die hier via deze faciliteit komt. Daarna worden drankjes en delicatessen gekocht en bij de rivier ping ingenomen.

Alles gebeurt in een comfortabele sfeer. Meer en meer vakantiegangers uit Duitstalige landen voelen zich ook aangetrokken tot het festival. Op mijn reisportaal, Flugzentrale.de, vind je geïnteresseerde vluchten, hotels en autoverhuur, vooral naar Thailand. Vroeg boeken bespaart geld en zenuwen.