⋆ Populaire Turkse achternamen (namen, Turkije)

tarafından
7
⋆ Populaire Turkse achternamen (namen, Turkije)


Voor de 20 meest gebruikte Turkse achternamen, in tegenstelling tot de Duitse, is er geen naam afgeleid van de bezetting. De dagelijkse omstandigheden hebben Turkse achternamen aangenomen. Ik herinner je hier aan de Duitse smid en schilder die aan de top van de Duitse locatie staat in hun veranderingen.
de meest populaire achternamen in Turkije @ Flugzentrale.de

De Turkse naamhervorming

De naamvorm uit 1934 is als het ware de schuldige. De grondlegger van de Turkse Republiek, Mustafa Kemal Atatürk, had destijds een achternaamhervorming ondergaan. Dit diende de Turkse orde volgens Europees model, voordat namen zoals gebruikelijk in het Arabisch werden gegeven. Als voorbeeld is hier de naam Kara ben Nemsi servers gebruikt door Karl May in zijn romans. Vertaald betekent dit: de zwarte zoon van de Duitsers.

Nieuwe genealogienaam?

Toegestane achternamen waren puur Turks. En zo veel inwoners kozen een naam die hen aansprak. Vaak waren deze sterk en sterk metaforisch. Sir. Ötztürk gaf zelf de naam "de vader van de Turken" toe.
Wat zou de Duitse vrouw Merkel of de Franse president François Hollande een naam kiezen als ze konden?

Niets bijzonders in Duitsland

Maar in Duitsland is het alleen mogelijk in bepaalde gevallen zijn achternaam te wijzigen, bijvoorbeeld wanneer hij gaat trouwen. We doen denken aan een Turks-Duitse familie die al enige tijd samen in Duitsland woont. In ruil daarvoor zou ze haar (Turkse) achternaam, die de vrouw aannam toen ze trouwde, veranderen in de Duitse achternaam van de vrouw. Dit werd echter door het Gerecht van eerste aanleg verworpen en verklaard dat, zelfs als opzettelijke of onopzettelijke discriminatie dit niet verwerpt, het geen naamsverandering rechtvaardigt.

Dit betekent belangrijke Turkse achternamen

De meest gebruikte Yilmaz over het onbekende, het fort van Odes ligt in de verbranding van de Turkse Egeïsche Zee.
Ook bekend: Kaya is de beroemde klif van Ararat, de hoogste Turkse berg, ook bij voornaam, wiens beroemdste vertegenwoordiger waarschijnlijk de komiek Kaya Yanar is. Yıldız is een stralende ster.
Demir we vertalen meestal met ijzer, dus de Turken met deze achternaam moeten ook ijzer zijn (voor zichzelf).
wanneer Özdemir de lettergreep "öz" is toegevoegd, wat iets toevoegt aan het strijkijzer echt en schoon is.
Te wild duur is vertegenwoordigd in het Turkse namenregister, Kurt is bijvoorbeeld de Turkse wolf, Şahin muis, Arsland en Aslan leeuw.
Ook wat job Title werd toen gekozen, die nog steeds bestaat in Turkse families, waaronder de boer (Çiftçi), de visser (Balıkçı) en de smid (Demirci).

Top 50 lijst van de meest populaire Turkse achternamen

1. YILMAZ
KAYA
Demir
Celik
Sahin
YILDIZ
YILDIRIM
ÖZTÜRK
AYDIN
10. ÖZDEMİR
ARSLAN
Dogan
Kilic
ASLAN
Cetin
KARA
Koc
KURT
Ozkan
20. ŞİMŞEK
POLAT
Ozcan
KORKMAZ
Cakir
Erdogan
YAVUZ
CAN
ACAR
Sen
30. ACT
GÜLER
Yalcin
Günes
BOZKURT
Bulut
Keskin
Ünal
TURAN
GEEL
40. OZER
Isik
KAPLAN
AVCI
SARI
Tekin
TAS
Köse
Yüksel
Ates
50. AKSOY

Bron: officieel Turks naamregister