⋆ Ontdek Stuttgart

tarafından
7
⋆ Ontdek Stuttgart


Uitzicht op de stad Stuttgart in de middag
Het is echt geweldig: je bent op zoek naar bezienswaardigheden – in Duitsland – Amerika – Afrika – Azië of zelfs onder water in niemandsland – TripAdvisor was er al!
En heeft miljoenen bezoekers van copywriters gehad, in allerlei talen, automatisch vertaald door de machine. Daar lees je soms heel slecht vertaalde recensieteksten die zelfs een meertalige niet kan begrijpen. Maar een enorme hoeveelheid sociale signalen, de talloze teksten en links, dat de crawl-portal Google altijd voor is. Ook in de zoektocht naar de top 10 attracties in Stuttgart.

Lijst van bezienswaardigheden in Stuttgart

Hier zijn de belangrijkste bezienswaardigheden op Tripadvisor op 08-07-2016:

Mercedes-Benz Museum

Mercedes in het WerksMuseum
Nee. 1 van 121 dingen om te doen in Stuttgart
5 van 5 sterren 4.203 beoordelingen
Categorie: Specialiteitmusea

Mercedes-Benz World is een klantencentrum voor Daimler in Stuttgart-Bad Cannstatt. Het werd geopend op 19 mei 2006 en bestaat uit het nieuwe Mercedes-Benz Museum en Mercedes-Benz Center. Het gebied ligt direct voor de hoofdingang van de Mercedes-Benz-faciliteit Untertürkheim op B 14 op een kunstmatig oplopende heuvel tegenover de Mercedes-Benz Arena in Neckarpark.

Porsche Museum

Snelle auto in het Porsche Museum in Stuttgart @ Flugzentrale.de
Nee. 2 van 121 dingen om te doen in Stuttgart
4.5 van 5 sterren 2.297 beoordelingen
Categorie: Specialiteitmusea

Het Porsche Museum is een fabrieksmuseum voor Dr. Ing. Ing. H.C. F. Porsche AG en is gevestigd in Porscheplatz in Zuffenhausen. Op 31 januari 2009 werd het nieuwe museumgebouw geopend voor het publiek. In juni 2011 kwamen de miljoen miljoen bezoekers. Je kunt een miljoen tweehonderdvijfenzestig zijn! Of een ander nummer, of u nu geniet van uw reis naar Stuttgart!

Wilhelma Zoo-Botanical Garden

prachtige tuin in de gids @ Flugzentrale.de
Nee. 3 van 121 dingen om te doen in Stuttgart
4.5 van 5 sterren 1.101 beoordelingen
Categorie: Tuin Dierentuinen

Wilhelma is een dierentuin en een botanische tuin in het district Bad Cannstatt in Stuttgart. Met meer dan twee miljoen bezoekers per jaar is het een van de meest bezochte dierentuinen in Duitsland. Wilhelma toont ongeveer 11.500 dieren van over de hele wereld op ongeveer 30 ha. Meer dan 1200 dieren- en 6000 plantensoorten uit alle klimaatzones ter wereld wachten op bezoekers.

Schlossplatz

Nee. 4 van 121 dingen om te doen in Stuttgart
4.5 van 5 sterren 837 beoordelingen
Categorie: bezienswaardigheden en interessante plaatsen

Het kasteelterrein bestaat uit een barokke tuin met fontein en muziekpaviljoen. In het centrum is er een 30-meter jubileumbar met een figuur van de godin Concordia uit 1841. De site werd opnieuw ontworpen in 1977 ter gelegenheid van de Federal Garden Show en is tot op de dag van vandaag in deze vorm gebleven. Schlossplatz organiseert een aantal grote evenementen, waaronder openluchtconcerten, live shows en festivals. Eind april / begin mei kunt u de open filmpresentaties van het International Festival of Animated Film Stuttgart bezoeken.

Neckar Park

Nee. 5 van 121 dingen om te doen in Stuttgart
4.5 van 5 sterren 380 beoordelingen
Categorie: Parken

Neckarpark (correcte notatie: NeckarPark, tot 2005: Cannstatter Wasen) is een evenementenlocatie in de wijk Stuttgart van Bad Cannstatt. Neckarpark, gelegen op de rechteroever van Neckar, vormt het grootste deel van het Cannstatter-district "Wasen", dat ook tot het noordelijke deel van de Mercedes-Benz-fabriek Untertürkheim behoort.

Höhenpark Killesberg

6 van 121 dingen om te doen in Stuttgart
4.5 van 5 sterren 243 beoordelingen Schrijf een beoordeling
Categorie: Parken

Killesberg Hight Park is een park van ca. 50 ha in het district Stuttgart-Nord (district Killesberg) in de hoofdstad van de deelstaat. Het maakt deel uit van Green U en grenst aan Wartberg in het oosten en het park op Rote Wand in het zuiden. Sinds 2012 maakt Green Fuga op het oppervlak van de voormalige beurs ook deel uit van het Höhenpark.

Stadsbibliotheek Stuttgart

7 van 121 dingen om te doen in Stuttgart
4.5 van 5 sterren 164 beoordelingen
Categorie: Bibliotheken

In oktober 2011 verhuisde de Centrale Bibliotheek naar het nieuw gebouwde gebouw van de Stadsbibliotheek in Milanoborg. In 2013 ontving de bibliotheek de prijs "Bibliotheek van het Jaar 2013", de enige nationale bibliotheekprijs in Duitsland toegekend door de Duitse Bibliotheekvereniging e.V. en de ZEIT Foundation Ebelin en Gerd Bucerius. De jury prees vooral de donatie aan mensen met een migratieachtergrond.

King Street

Nee. 8 van 121 dingen om te doen in Stuttgart
4 van 5 sterren 864 beoordelingen
Categorie: bezienswaardigheden en interessante plaatsen

Königstraße is de grootste winkelstraat van Stuttgart. Het is 1,2 kilometer lang en is een van de drukste winkelstraten in Duitsland. Volgens een volkstelling van 2014 staat Königsstraße met bijna 13.000 passanten per uur op de derde plaats van de drukste winkelstraten in Duitsland.

Killesbergturm

Nee. 9 van 121 dingen om te doen in Stuttgart
4.5 van 5 sterren 162 beoordelingen
Categorie: bezienswaardigheden en interessante plaatsen

De Killesberg-toren is een uitkijktoren van 43 m hoog uit 2001. Hij bevindt zich in Stuttgart in het hoogtepark Killesberg. Dit ligt ten noorden van het stadscentrum als onderdeel van "Green U", een combinatie van groene en recreatieve voorzieningen, waaronder ook de kasteeltuinen en het Rosenstein-park.

Staatsgalerij Stuttgart

Nee. 10 van 121 dingen om te doen in Stuttgart
4.5 van 5 sterren 301 beoordelingen Schrijf een beoordeling
Categorie: Kunstmusea

Staatsgalerie Stuttgart is een kunstmuseum in de deelstaat Baden-Württemberg. Het museum toont laat-middeleeuwse schilderijen en 19e-eeuwse sculpturen en heeft een uitgebreide grafische collectie. Geopend in 1984, wordt de New State Gallery, ontworpen door architect James Stirling in de stijl van postmoderne architectuur, beschouwd als een meesterwerk van deze stijl in Duitsland.

Andere bezienswaardigheden

Begrafeniskapel in Württemberg

De grafkapel van Württemberg bevindt zich in het Rotenberg Mausoleum in Stuttgart. De kapel bevindt zich op de top van Württemberg, de uiterste westelijke uitlopers van het Schurwald over de Neckar-vallei.

Mercedes Benz Arena

Mercedes-Benz Arena is een voetbalstadion in het Neckarpark in de wijk Bad Cannstatt in Stuttgart. Het werd voltooid in 1933, is sindsdien meerdere keren herbouwd en biedt nu ruimte voor 60.449 toeschouwers.

De eenzaamheid van het kasteel

Solitude Castle staat open voor sightseeing. Sinds 1990 is Akademie Schloss Solitude gehuisvest in de bijgebouwen van het kasteel, de twee officiële en cavaleriegebouwen, gewijd aan de promotie van jonge kunstenaars. Hier is ook het Graevenitz-museum. Het toont werken van de Stuttgart-beeldhouwer Fritz von Graevenitz (1892-1959).

tandheugel

Het circuit van Stuttgart werd geopend op 23 augustus 1884 en verbindt de Heslach-wijk van het zuidelijke stadsdeel, dus het stadscentrum in de vallei, met de enkele gemeente Degerloch uit 1908.

Feuerseeplatz

Een speciale attractie aan de Feuersee is de Evangelical St. Sint-Janskerk, gebouwd in de gotische stijl in de tweede helft van de 19e eeuw. De kerk ligt op een schiereiland in het meer en is een populaire toeristische bestemming.

TV Tower

De tv-toren van Stuttgart is een 216,6 meter hoge telecommunicatie- en observatietoren. De toren, die in 1956 werd geopend, werd het symbool van de stad en markeerde het begin van een nieuw tijdperk in torenconstructie, want het is de eerste in zijn soort gemaakt van gewapend beton, met een toren torenhoog onder de schacht en een verticale erectieconstructie.

Birkenkopf

Birkenkopf is een 511 m hoge berg in het centrum van Stuttgart. Het is het hoogste punt in de binnenstad en stijgt bijna 300 m boven het niveau van Neckar. Het ligt ten zuiden van het stadsdeel Stuttgart-Botnang en maakt nog steeds deel uit van het stadsdeel Stuttgart-West.

Staatsmuseum Württemberg

Landesmuseum Württemberg (tot 2005: Württembergisches Landesmuseum) in Stuttgart werd in 1862 opgericht door Wilhelm I. König von Württemberg. De oorsprong ervan dateert uit de 16e eeuw. Terug in de Chamber of Art verzamelden de hertogen alles wat zeldzaam, kostbaar en ongewoon was.

Kabelbaan Stuttgart

Het voertuig in Stuttgart verbindt de Südheimer Platz met het Waldfriedhof. Het wordt meestal alleen in Stuttgart aangeduid als een "kabelbaan". In de volksmond bekend als "Erbschleicher Express", "Funny Widow Train" of "Widow Express". Een bijnaam die verwijst naar zijn functie als kabelbaan is de "Schnürlesbahn".

Schillerplatz

Schillerplatz is een plein in het centrum van Stuttgart. Het werd gemaakt ter ere van Friedrich Schiller. Het wordt omringd in het zuidwesten door de collegiale kerk, Fruchtkasten, Prinzenbau, de oude kanselier en het oude kasteel. Op Schillerplatz is er twee keer per week een weekmarkt.