⋆ Misdaad in Zuid-Afrika

tarafından
7
⋆ Misdaad in Zuid-Afrika


De misdaad in Zuid-Afrika heeft dimensies die u zich niet kunt voorstellen. De afgelopen twee jaar zijn meer dan 20.000 moorden en 1.100.000 moorden geregistreerd. Het donkere figuur was hier niet opgenomen. Zuid-Afrika staat op de eerste plaats in misdaadstatistieken. Politie en overheid hebben een lange weg afgelegd en in sommige gebieden zijn de criminaliteitscijfers enigszins beperkt.

Tafelberg Kaapstad Zuid-Afrika
Tafelberg Kaapstad Zuid-Afrika

Regeringsdoelen voor Zuid-Afrika

De politie wordt SAPS genoemd in Zuid-Afrika. Het heeft de regeringsdoelstelling om misdrijven met ongeveer 10%. De Zuid-Afrikaanse bevolking is nog steeds het meest kwetsbaar voor moord en verkrachting. Deze twee misdaadcijfers zijn echter slechts met 2% (moord) en 1% (verkrachting) gedaald. Rijke Zuid-Afrikanen koloniseren om deze reden de beschermde buitenwijken van Zuid-Afrika. Hier bent u niet blootgesteld aan de gevaren. Een belangrijke factor in de ontwikkeling van criminaliteit is sociale onbalans.

Het verschil tussen arm en rijk is enorm in Zuid-Afrika. Geen wonder dat misdaad hier een logisch gevolg van is. Het Zero Tolerance-concept is nu ontwikkeld met de politie en de overheid. Dit is een maatregel tegen criminaliteit. In detail betekent dit dat zelfs kleine overtredingen zeer streng worden bestraft. Een andere maatregel is de verdeling van verantwoordelijkheden. Dit betekent op zijn beurt dat er politieagenten zijn die verkeersovertredingen behandelen. Andere politieagenten vormen een speciale eenheid die zich uitsluitend bezighoudt met georganiseerde misdaad. Gehoopt wordt dat zolang de overheid en de politie extreem consistent zijn met de groeiende criminaliteit in Zuid-Afrika, de criminaliteit geleidelijk zal afnemen.