⋆ Marokko – een land met veel contrasten

tarafından
7
⋆ Marokko – een land met veel contrasten


De Gibraltar Sound scheidt het koninkrijk van Marokko van het Spaanse vasteland door zijn 14 kilometer. Marokko ligt naast Algerije en Tunesië Maghreb. De staat Noordwest-Afrika is een onvergelijkbaar charmant en veelzijdig land.

De kliffen van Essaouira, Marokko
De kliffen van Essaouira, Marokko

De kusten van Marokko

De kusten in het noordoosten worden begrensd door de Middellandse Zee, van het noordwesten naar het zuiden ligt het aan de Atlantische Oceaan en vormt in de zuidelijke en oostelijke woestijn de grens. Het Atlasgebergte doorkruist het binnenland van zuid naar noord. Het klimaat tussen de Atlantische Oceaan en de Sahara is zeer tegenstrijdig. Aan de kust is er een zeer aangenaam, verfrissend klimaat met een milde winter en hete zomers. Het binnenland daarentegen is koel in de winter, in Højatlas valt zelfs sneeuw en in de zomer is het erg heet. Het grootste deel van de bevolking is toegewijd aan de islam, dat is staatsgodsdienst, maar er zijn ook ongeveer honderdduizend katholieken en dertigduizend joden in het land. Hoewel Marokko een islamitisch land is, is het ook zeer liberaal en open.

Dit is vooral duidelijk in de kuststeden van Marokko, wat vooral duidelijk is in Casablanca en Rabat. Iets anders in de bergen. De tradities zijn hier goed bewaard gebleven en de inwoners leven nog steeds in oude manieren van leven en economie. De grootste steden in het noorden zijn Casablanca, Discount en Tanger, allemaal aan de Atlantische Oceaan. De grootste en belangrijkste stad aan de Middellandse Zee is Tetouan. In het zuiden ligt de badplaats Agadir, de voorkeur van vakantiegangers, in het binnenland van het land aan de voet van de Hoge Atlas Marrakech. Toeristische attracties zijn onder andere de oude koninklijke steden Rabat, Fez, Marrakech en Meknes. Het nationale gerecht is couscous en de soep wordt snel aan de Harira uitgeleend.