⋆ Geografie van Engeland: de langste rivieren

tarafından
12
⋆ Geografie van Engeland: de langste rivieren


In het VK zijn er enkele interessante functies op de grootste en langste rivieren die we je in dit artikel zullen introduceren:

de langste rivieren in Engeland
De breed vertakte rivieren van Groot-Brittannië

TOP 5 van de langste rivieren in het VK

De hoppige rivier Severn

de Severn heeft een lengte van 354 km de langste rivier in Groot-Brittannië. Het rijst op in Llanidloes in centraal Wales in de Cambrische bergen op een hoogte van 610 m en stroomt door de Engelse graafschappen Shropshire, Worcestershire en Gloucestershire. Aan de monding van Severn wordt het Kanaal van Bristol de Keltische Zee, die Wales en Engeland scheidt. Een bijzonder kenmerk van het estuarium, het Severn-estuarium, is de sterke Tidenhub (eb en vloed). Het verschil is ongeveer. 15 meter. Dit is het op een na hoogste getijdenverschil ter wereld, Op bepaalde tijden wordt het stijgende water de rivier opgeduwd; De resulterende vloedgolven zijn erg populair bij surfers. In de mond van Severn werd de grootste getijden Power Plant gepland voor de grond. De Britse regering heeft het project echter niet voortgezet na een haalbaarheidsstudie.

De beroemde Theems

de Theems is een rivier die door Zuid-Engeland stroomt en Londen verbindt met de Noordzee. Na Severn is de Theems inbegrepen 346 km de tweede langste rivier in Groot-Brittannië.
Ondanks zijn bekendheid en aanzienlijke rivierlengte, wordt de Theems meestal niet beschouwd als een van de grote Europese rivieren. Hoewel vrij breed in het grootstedelijke gebied van Londen, stroomt het zeer langzaam en heeft een gemiddelde afvoer van 66 m³ / s in Kingston aan de Theems, dit is minder dan de watervoorziening z. B. Ruhr of Ems.

Derde plaats: River Trent

de Rivier Trent heeft een lengte van 297 kilometer de derde langste rivier in Groot-Brittannië. Spring bevindt zich op Biddulph Moor in County Staffordshire. De Trent stroomt door de Midlands en stroomt met de Ouse in de open lucht naar de monding van de Noordzee Humber. De belangrijkste zijrivieren zijn Derwent, Soar en Tame. De volgende steden liggen aan de rivier: Stoke-on-Trent, Burton-on-Trent, Nottingham en Newark-on-Trent.

Vierde: de lucht is aan de gang

de aire is een 114 kilometer lange rivier in Yorkshire en stijgend op Aire Head nabij Malham. Aire stroomt door West Yorkshire, kolen en industriële Airedale en de industriële stad Leeds en stroomt op de Airmyn in Ouse. Een deel van de rivier wordt gekanaliseerd en heet Aire and Calder Navigation.

De grote ouse

De Grote Ouse breekt uit als de Griekse Ouzo, alleen zonder de "o" aan het einde, de rivier van Oost-Engeland. Hij is binnen 270 km de vijfde langste rivier in Engeland lang en de belangrijkste scheepvaartroute van East Anglias. De benedenloop van de rivier staat ook bekend als de Old West River en Ely Ouse. The Great Ouse loopt door Buckingham, Milton Keynes, Olney, Bedford, St Neots, Godmanchester, Huntingdon, St Ives, Ely, Littleport, Downham Market en stroomt vervolgens over in de monding The Wash nabij King & # 39; s Lynn.

Verdere rivieren in Engeland

6. Den Rivier Wye is een rivier in Wales en Engeland met een totale lengte van 215 km, het is de zesde langste en daarmee een van de grootste rivieren in het Verenigd Koninkrijk. Het rijst op in de Hooglanden van Centraal Wales en stroomt naar het zuidoosten naar het Kanaal van Bristol. Daar giet hij in de diepe monding van de rivier de Severn.

7. Den Tay is de langste rivier in Schotland op 193 km en de zevende langste in het VK. Het stijgt op de hellingen van Ben Lui en mondt uit in de Firth of Tay en uiteindelijk in de Noordzee.

8. Den Spey is een 173 km lange rivier in Schotland, de achtste langste van onze lijst. Het rijst op in de Monadhliath-bergen van de Schotse Hooglanden en mondt uit in de Moray Firth in de buurt van Garmouth. bekend is het spey van meerdere Whiskydestillein zijn lagere regionen in de traditionele graafschappen Morayshire en Banffshire. Deze regio, het hart van whisky, wordt ook "Speyside" genoemd.

9. Den Nene is een 161 kilometer lange rivier in Oost-Engeland die stroomt door Northamptonshire, Cambridgeshire, Lincolnshire en Norfolk. Op 142 kilometer is de rivier bevaarbaar. bijzonderheid: Nene is vernoemd naar een Rolls-Royce-vliegtuigmotor.

10. Den Rivier Clyde is een van de grote rivieren van Schotland. Clyde is 176 km de 10e langste rivier in Groot-Brittannië en de derde langste in Schotland. Glasgow, de grootste stad van Schotland, ligt aan Clyde. speciaal: Clyde is al lang van groot belang voor de scheepvaart en scheepsbouw in het VK.