⋆ Een religieuze reis naar Japan

tarafından
9
⋆ Een religieuze reis naar Japan


een Vakantie in Japan alle bezoekers confronteren Japanse religies. Anders dan in Europa waren er altijd verschillen in Japan overtuigingen tegelijkertijd en leefde in vreedzame coëxistentie. Het christendom, hier de belangrijkste religieuze oriëntatie, wordt nauwelijks gevonden in Japan.

Kirschblueten-Japan
Kersenbloesem Japan

Vakantie in Japan

Naast invloeden Chinagewoon zo Daoism en confucianismeis met name in Japan Shintoïsme en Boeddhisme gemeen.
op reizend Japan Een bezoek aan de beroemdste tempels is zeker een van de onmiskenbare hoogtepunten. de klassieke pagodes wordt nog steeds bewoond en gevoed door monniken.

Vaak bieden ze daar toeristen accommodatie en dus een inzicht in het hart van de Japanse religies, wat alleen binnen en buiten mogelijk is. de Boeddhisme met zijn verschillende subgroepen, terugkijkend op een lange geschiedenis, waarvan het begin nauwelijks kan worden vastgesteld voor een specifiek jaar. Maar vanaf het jaar 552 is het boeddhisme zeker geobsedeerd.

Met de volgorde van heersende huizen en gezinnen werden veel nieuwe scholen ontwikkeld, elk met zijn eigen leer, praktijken en geschriften. Hoewel sommige kloosters zelfs hun eigen legers vormden en het Japanse boeddhisme er altijd bij inbegrepen was Vechtsporten van zijn monniken bewonderenswaardig zijn deze veranderingen en verdeeldheid altijd vreedzaam geweest en zonder gewapend conflict.

'S Werelds meest beroemde boeddhistische school vandaag is dat waarschijnlijk Zen-boeddhismeIedereen kent de leer van kalme sereniteit en het regelmatig verzamelen van interne krachten, meditatie.

Religie in Japan

In tegenstelling tot het boeddhisme, dat een enkele Boeddha als God eert, is het dat Shintoïsme als de tweede belangrijkste Japanse religie een religie van de vele goden. Net als de oude Grieken en Romeinen, geloven aanhangers van deze religie in verschillende natuurlijke goden geassocieerd met de krachten van de natuur.

Uit het geslacht van de zonnegodin "Amaterasu" ontstond, waren lange tijd de Japanners Tenno de ceremoniële leider van het land. Een ander duidelijk verschil met het boeddhisme is het feit dat het shintoïsme zijn praktijken en overtuigingen nauwelijks opschrijft.

Als elke boeddhistische school een sterk geschreven verslag heeft van al haar leer, dan is shintoïsme een meer geleefde en mondelinge religie.

Tijdens de reis naar Japan moet iedereen absoluut de "kloosterstad" Kyoto zien, maar ook de kloosters van Nara en Tokio mogen de vakantie in Japan niet missen en eindigen.