⋆ De meest populaire meren in Frankrijk

tarafından
7
⋆ De meest populaire meren in Frankrijk


Frankrijk, het land van duizend meren. Iets onbekend in bepaalde andere landen is dat op Frans grondgebied veel en zeer mooie meren hun huizen hebben. Meer en meer locals, maar ook toeristen zijn te vinden in de kleine en grote natuurgebieden. Om te zwemmen, grazen in de zon, barbecue in de open lucht of gewoon om te ontspannen met het gezin. Klinkt in het begin armoedig, maar als je het hebt geprobeerd, is het zeker leuk! Dicht bij de zee en dankzij de traditionele landbouw, ook door mensen in het binnenland gecreëerd, zijn er in veel regio's van Frankrijk zogenaamde etangs. Dit zijn geen slechte diepwatergebieden, bijvoorbeeld "étangs de pêche" en "étangs de chasse" zijn vis- en jachtgebieden. Ze zijn meestal kleiner dan een meer, maar ze zijn groter dan een vijver.

Meer van Genève – het diepste meer van Frankrijk

Locatie van het Meer van GenèveBij het Meer van Genève denk je eerst aan de stad met dezelfde naam in Zwitserland, het meer ligt ook grotendeels op Zwitsers grondgebied. Het op een na grootste meer in Midden-Europa na het Balatonmeer biedt in totaal 580 km², waarvan de zuidelijke kust ongeveer. 235 km² in het Franse departement Haute-Savoie en heet Lac Leman. Het ligt op 372 m boven de zeespiegel en op het diepste punt 310 m diep, waardoor het Meer van Genève het diepste meer van Frankrijk is. Sinds 1939 wordt de zeilregatta Bol d 'Or, die van Genève naar Le Bouveret en terug leidt, gehouden aan het Meer van Genève.

Etang de Biscarrosse – Atlantisch haar in het haar

Locatie van Etang de Biscarrosse Ongeveer 80 kilometer ten zuidwesten van Bordeaux, nabij de Atlantische Oceaan, ligt Etang de Biscarrosse et de Parentis. Met zijn wateroppervlak van 35,4 km² is het een van de grootste meren in het Département Landes in het zuidwesten van Frankrijk. Het is verbonden met Etang de Cazaux en de Sanguinet via het zuidelijke deel van het Canal des Landes. Tussen beide meren ligt de veel kleinere Petit Etang de Biscarrosse. Als een vrijetijds-en vakantieregio kan worden afgetrokken van het volledige: vissen, varen, windsurfen, waterskiën en nog veel meer. Daarnaast wordt hier om de twee jaar een internationale bijeenkomst van vliegbootfans gehouden.

Lake Annecy – het schoonste meer van Europa

Locatie van Lac d & # 39; Anecy op de Frankeich-kaart in het luchtverkeersleidingscentrumLac d 'Annecy ligt in de Haute-Savoie, het zesde grootste meer van Frankrijk. Het meer wordt gevoed door bergrivieren met water van drinkwaterkwaliteit. De kwaliteit van het meer zelf werd hersteld na een radicaal verbod op de afvoer van afvalwater en met geweld de sluiting van de laatste voedingsleidingen in de late jaren 1960. Om deze reden wordt hij geroepen Het schoonste meer van Europa uitstekend. Het heeft een lengte van 14,6 km, de breedte varieert van 800 m tot 3,35 km en het gebied is ongeveer. 27,6 km².

Etang de Leucate – schoon surfen!

Lagune van Leucate - Meer van Frankrijk @ Flugzentrale.deEtang de Leucate in Zuid-Frankrijk, in de buurt van Leucate, is een lagune en perfect om te zwemmen. De gemiddelde diepte van het meer is twee, het laagste punt is minder dan vier meter. Brackwassersee is ongeveer. 54 km² groot. Étang de Leucate ligt in een zeer winderige regio en is een van de belangrijkste windsurfgebieden in de Franse Middellandse Zee. Het ondiepe water biedt surf beginners ook uitgebreide mogelijkheden om te oefenen. Goedkope, maar zeker gezellige en comfortabele accommodatie zorgt voor een even jongere klant.

Lac de Gérardmer – Baden in het heldere water

Locatie van het heldere meer Lac de Gérardmer in FrankrijkLac de Gérardmer is een koud, helder bergmeer met slechts 1,15 km² aan de Lorraine-kant van de Vogezen, gelegen in het departement Vogezen. Het is het grootste natuurlijke meer in Lotharingen en de Vogezen. Drainage vindt plaats via een korte stroom in Vologne, een zijrivier van de Moezel. In het meer zijn er enkele zeldzame soorten vissen en planten, zoals haring of moerasharing. Het meer wordt gebruikt als zwemmeer. Voor zeilers en windsurfers zijn hier ook goede sportomstandigheden. Van april tot oktober worden uitgebreide rondvaartcruises met rondvaartboten aangeboden.

Lac Pavin – dans op de vulkaan

Locatie van Lac PavinLac Pavin is een vulkanisch meer in het Franse Centraal Massief aan de zuidoostelijke rand van Monts Dore. Met een leeftijd van ongeveer 6000 jaar is Maar een van de jongste vulkanische objecten in de Auvergne. Lac Pavin is 1197 m hoog in Auvergne in het departement Puy-de-Dome in de buurt van het skigebied Super Besse. Het is ongeveer 44 ha groot en tot 92 m diep. Het meer is de thuisbasis van de Arctic Smoke die zich heeft aangepast aan diep water (30 tot 70 meter).
Let op: Volgens een legende veroorzaakt elke steen die erin wordt gegooid een storm!

Etang de Berre

De baai van Etang de Berre bestaat uit zout water en kan worden vergeleken met een moerasgebied. Het ligt in Zuid-Frankrijk aan de Côte Bleue-kust. Met 155,3 km² is de baai het grootste binnenmeer van Frankrijk. Via Canal Quarante kunnen zelfs grote schepen de Middellandse Zee binnenvaren. De wijnproducerende regio Côteaux d & # 39; Aix en Provence omvat het hele meer. Er is voornamelijk rode wijn en rose wijn.

Etang de Thau

Étang de Thau is een lagune aan de westelijke mediterrane kust van Zuid-Frankrijk. Het meer heeft een oppervlakte van ongeveer 75 km² en de waterdiepte is gemiddeld 4,50 m. De lagune met zijn kilometers lange zandstranden is volledig gescheiden van het zeewater door de zandbank Le Toc nahyu. Het meer wordt verzorgd door het Canal du Midi met kalkrijk zoet water uit de Pyreneeën.

Lac de Hourtin en de Carcans

Lac is een van de grootste natuurlijke zoetwatermeren in Frankrijk, ca. 57 km². Parallel aan de Atlantische kust loopt het over een lengte van 18 km en een maximale breedte van 5 km. Er zijn hier veel zandstranden die in de zomer erg populair zijn bij toeristen.

Lac du Bourget

Lac du Bourget is het grootste natuurlijke meer dat volledig binnen de grenzen van Frankrijk in het noordelijke deel van het departement Savoie ligt. Het is een van de oude meren van de Alpen en dateert ongeveer 19.000 jaar na de terugtocht van de grote gletsjers van de wijk. Vanwege de rijke natuur is het meer sinds de 19e eeuw een belangrijke toeristische bestemming. Het meer heeft een oppervlakte van ca. 44,5 km², 18 km lang en 3,5 km breed.

Lac de Serre-Ponçon

Lac de Serre-Ponçon ligt in de departementen Hautes-Alpes en Alpes-de-Haute-Provence, die deel uitmaken van de westelijke Alpen. Het 20 km lange en 120 m diepe kunstmatige meer heeft een oppervlakte van 29 vierkante kilometer. Aan de noordkust, in de buurt van camping Roustou, staat de kapel van Saint-Michel op een kleine heuvel. Oorspronkelijk moest het worden gesloopt tijdens de bouw van de dam, maar dit werd weggelaten omdat het boven het verwachte maximale waterniveau ligt. Op laag waterniveau is het op loopafstand van de kust, op hoog waterniveau vormt de heuvel een klein eiland in het meer.

Lac Blanc

"Het Witte Meer" is het grootste meer aan de oostkant van Voges in het departement Haut-Rhin met een grootte van 29 ha (0,29 km²). Het ijsbergmeer ligt op een hoogte van 1052 m en wordt omlijst door prachtige Bermassives. De Col du Calvaire met het naar het meer vernoemde wintersportgebied biedt voor elke sneeuwliefhebber iets. Aan de zuidkust begint de klim naar Rocher Hans en het Belmont Observatorium, met adembenemende uitzichten op de bergen. Samen met het zuidelijke Lac Noir vormt Lac Blanc een pompcentrale. Met nachtstroom wordt dit water vanuit het lagere "Zwarte Meer" naar Lac Blanc gepompt en wordt het opnieuw herinnerd door de hoogste vraag van Lac Blanc.

Lac Noire

"Black Lake" is een andere Karsee onder Vogey's hoofdrug op 950 m boven Orbey en Kaysersberg in het Elzas-departement Haut-Rhin. Lac Noir bevindt zich tussen Lac Blanc, waarvan het wordt gescheiden door de rijstberg, en Lac des Truites, ook wel Lac Forlet genoemd. Boven de westkust begint het plateau van Hautes Chaumes. Aan de oostelijke oever van het meer is er een parkeerplaats met restaurant. Hier kunt u ook een leuke picknick houden.

Etang jij blijft

Stockweiher is een waterlichaam in Lotharingen, in de buurt van Sarrebourg. Het heeft een oppervlakte van meer dan 700 ha en ligt 257 meter boven zeeniveau.
In het verleden was de dam kleiner dan vandaag: rond 1900 was de oppervlakte 360 ​​ha.
Saarkanal steekt de vijver over op een dam die het wateroppervlak verdeelt in een hoofdgedeelte in het westen en Kleine Stockweiher in het oosten. Voor de uitwisseling van water tussen de twee meren zorgt voor een doorgang in de dam. Op de westelijke oever ligt de stad Rhodos, een populaire bestemming voor toeristen, zelfs vanuit Saarland nabij de grens.

Etang de Vaccarès

Étang de Vaccarès is een laag, zout en mooi strandmeer in het midden van het Zuid-Franse platteland van Camargue. De grootte (ongeveer 65 km²) en diepte (max. 2 meter) variëren afhankelijk van het weer. Het meer biedt habitat en voedsel voor veel trekvogels en herbergt ook de kenmerkende roze flamingo's van de Camargue. De zomermaanden zijn hier voornamelijk lokaal.

Lac de Madine

Lac de Madine is een stuwmeer in het departement Maas, gelegen in het oosten van Frankrijk. Hij wordt gevoed door dezelfde naam Bach. Het heeft een oppervlakte van bijna 12 km², een diepte van maximaal 14 meter en een stroomgebied van 32 km², gelegen op 240 meter hoogte. Het meer behoort tot het natuurpark Lorraine. Lac de Madine fungeert als een drinkwaterreservoir voor de steden Metz en Nancy, terwijl het een toeristische attractie is in dit landelijke gebied van Lotharingen.
Elk jaar tijdens de Pinkstervakantie, de campings rond het meer, met name de camping # 1, onder het motto "Strack am Lac" voor de feestmijl voor veel jonge mensen uit Saarland en Palts.

Opmerking: de foto toont Lac d & # 39; Annecy.