⋆ De meest populaire Japanse achternamen (namen, Japan)

tarafından
7
⋆ De meest populaire Japanse achternamen (namen, Japan)


Betekenis van de meest populaire achternamen in Japan

Finland heeft de meeste achternamen ter wereld in verhouding tot de bevolking, maar met meer dan 100.000 gebruikte familienamen presteert Japan ook zeer goed. We presenteren u hier de meest populaire. Japanse namen bestaan ​​meestal uit een achternaam gevolgd door een voornaam. Ze worden meestal geschreven met kanji, de tekens zijn meestal van Chinese oorsprong, maar Japans met uitspraak. Kanji op een naam kan een aantal mogelijke Japanse uitspraken hebben. Alle Japanners hebben een achternaam. Alleen de keizerlijke familie is dat niet, dit wordt "kōshitsu" of "tennōke" genoemd, wat "keizerlijke familie" betekent. Als een paar in Japan trouwt, moet een ingevulde achternaam worden gebruikt. Als een vreemdeling de Japanse nationaliteit aanneemt, krijgt hij een nieuwe voor- en achternaam. Hetzij in Katakana dat is gebaseerd op de spelling van de buitenlandse naam of Kanji op basis van de uitspraak of betekenis. De regionale familienamen in Hokkaido en Okinawa verschillen van de gebruikelijke hoog-Japanse. Zelfs afstammelingen van kunstenaars- of samoeraienfamilies hebben vaak ongebruikelijke "oudere" achternamen.

De sets worden geassocieerd met de Blauregen

De Japanse naam Sato is de blauwe regenDe meest gebruikte achternaam voor Japan is Satō, wat "blauwe regen" betekent.
Wisteria is een klimmer die ook in Europa voorkomt met zeer mooie blauwe bloemen. Kanji "tot" kan echter ook worden gelezen als "fuji". Een functie die de familie identificeert als een volgeling van de Fujiwara-adellijke familie. Bekende achternamen zijn onder meer Akira Satō, een Japanse ski-renner, en Kimiya Satō, een coureur, onder andere de testrijder voor het Sauber-team en momenteel in de GP2-serie op de weg.

Suzuki betekent "klokboom"

de familienaam Suzuki is een boomEen Shinto-priester die de adelaars aan een godheid offerde, moet bij de achternaam blijven. In het dialect van de oude provincie Kumano werden de reizigers "Suzuki" genoemd. Daarnaast is Suzuki ook een populaire Japanse meisjesnaam. Het bedrijf Suzuki is een Japanse fabrikant van motorfietsen, auto's en buitenboordmotoren. Hij is Honda's grootste exporteur van motorfietsen wereldwijd. Beroemd persoon gaat over Takako Suzuki, een Japanse politicus en niet-gelieerd lid van de National House of Representatives voor het proportionele vertegenwoordigingsblok Hokkaidō.

De Takahashi's hebben bruggen als hun oorsprong

De brug als naamgenoot in JapanIn Japan waren er voorheen weinig bruggen, de rivieren werden meestal per boot overgestoken. Als er een brug in de buurt van de woonplaats was, was dit een belangrijk kenmerk dat vaak in de achternaam voorkomt. Bekende mensen met deze achternaam zijn Kunihiko Takahashi, een Japanse poolspeler. Hij werd wereldkampioen 9-ball in 1998. Takako Takahashi was een Japanse schrijver die verschillende literaire prijzen won.

Tanaka's stond midden in het rijstveld

Huis in het rijstveld als naambasisDe Tanaka's hebben waarschijnlijk een naam voor een plaatsnaam uit hun huizen, die in het rijstveld werd gebouwd. Tanaka is de vierde meest populaire Japanse achternaam. De naam "Tanaka" verwijst naar verschillende achternamen geschreven met verschillende kanji-rijstvelden en het midden. In Shona wordt de naam gebruikt om de schoonheid of dankbaarheid te symboliseren die een kind in het leven van ouders en gezinnen brengt. Bekende vertegenwoordiger is Fumiaki Tanaka, de eerste Japanse rugbyspeler die in Super Rugby heeft gespeeld.

Watanabe – de Japanse veerboten

Watanabe als een van de meest voorkomende achternamen van JapanDe naam Watanabe betekent letterlijk vertaald grensarbeider, die waarschijnlijk werd toegeschreven aan schippers in het vroege Japan. Ze reden hun passagiers over de rivier met een binnenschip van de ene grens naar de andere. De eerste vermelding met de naam Watanabe komt van de Samurai-clan Watanabe no Tsuna (953-1025). In de Japanse economie is "mevrouw Watanabe" een generieke naam voor huisvrouwen die vreemde valuta exploiteren. Prominente vertegenwoordigers zijn Akira Watanabe, een Japanse shogi-speler en weltergewicht kickboxer Hinata Watanabe.

Ze houden van de Blauregen, maar ook van het garen

Ito - bekende achternaam in Japan @ Flugzentrale.deLetterlijk vertaald, kan men enige betekenis hebben met de naam Itō. Maar ook hier is Kanji "aan" te vinden, wat, net als Sato, waarschijnlijk een eerdere connectie met de Fujiwara-familie vertegenwoordigt.
Het is de zesde meest voorkomende Japanse achternaam. Andere namen van deze oorsprong zijn Ito, Itou of Itoh. Ito is een Japans zelfstandig naamwoord dat "draad" of "garen" betekent. Bekende naamgenoot is Itō Junji, auteur van Japanse horrormanga, en Mizuko Ito, een Japanse cultureel antropoloog die les geeft aan de University of California, Irvine als professor.

Yamamotos vanaf de voet van de berg

plaatsgebonden achternaam aan de voet van de bergDe achternaam Yamamoto bestaat uit de tekens van berg en oorsprong. Deze naam staat voor zijn prachtige, gemakkelijk te schrijven kanji. Kinderen op de basisschool beginnen vaak met deze naam en leren Kanji-personages. Kansai Yamamoto was de oprichter van een van de toonaangevende bedrijven in de Japanse moderne mode, vooral in de jaren zeventig en tachtig. Ryohei Yamamoto is een Japanse R&B zanger, ook bekend als "Ryohei". Hij staat bekend om zijn samenwerking met m-flo op tracks zoals "Summer Time Love". Ryohei is een van de meest populaire artiesten op iTunes Japan, met zijn single "So Fly" op nummer één.

Nakamura "Middle Village"

Nakamuras woonde in het dorpscentrumDe achtste meest voorkomende achternaam in Japan is een plaatsnaam. De voorouders van Nakamuras hebben zeker zeer centraal geleefd. Het woordenboek Enamdict kent nog 12 spellingen van deze familienaam. Bekende vertegenwoordigers zijn Fuminori Nakamura, een schrijver uit Tokio. In Japan heeft Fuminori Nakamura al meer dan een dozijn romans gepubliceerd. Zijn werken zijn in verschillende talen vertaald en verschenen onder andere in de VS, Engeland, China, Frankrijk en Spanje. Hikaru Nakamura is een Amerikaans schaakkampioen en regerend kampioen van de Chess960. Door het toernooi voor het WK schaken 2016 bereikte hij de zevende plaats.

Kobayashis uit het kleine bos

Het bos in de achternaam heeft Kobayashis"Ko" betekent hier klein en "hayashi" bos. De Kobayashi's zijn voornamelijk te vinden in centraal Japan. De verschillende families met deze naam zijn niet allemaal verbonden. Je hebt misschien gehoord van Takeru Kobayashi, eigenaar van vier Guinness World Food Records. Kenta Kobayashi is een Japanse WWE-worstelaar, vooral bekend onder zijn ringnaam Kenta. Mao Kobayashi is een Japans jeugdidool. Hun boeken en dvd's verkopen goed in Japan volgens de verkoopcijfers van Amazon.co.jp. Ze heeft ook een CD-single uitgebracht als onderdeel van de J-popgroep Puppen Vox en is sinds 2006 lid van de idoolgroep momo mint.

Kato opnieuw Blauregen aan

De kunstenaarsfamilie Kato staat bekend om zijn nihongsDeze Japanse achternaam duidt ook op een mogelijke relatie met de familie Fujiwara. De eerste kanji "ka" kan ook worden vertaald in "te fotograferen". Toichi Kato was een Japanse schilder in Nihonga-stijl en CEO van Negentien, een grote Japanse kunstconferentie. Hij en zijn oudere broer, Eizo Kato, hebben een museum laten bouwen voor hun werken in Gifu. De foto toont een van de werken geschilderd in Nihonga-stijl.

Top 50-lijst van meest gebruikte Japanse familienamen

1. Sato
Suzuki
Takahashi
Tanaka
Watanabe
Ito
Yamamoto
Nakamura
Kobayashi
10. Kato
Yoshida
Yamada
Sasaki
Yamaguchi
Saito
Matsumoto
Inoue
Kimura
Hayashi
20. Shimizu
Yamazaki
Mori
Abe
Ikeda
Hashimoto
Yamashita
Ishikawa
Nakajima
Maeda
30. Fujita
ogawa
Goto
Okada
Hasegawa
Murakami
Kondo
Ishii
Saito (andere karakters)
Sakamoto
40. Endo
Aoki
Fujii
Nishimura
Fukuda
Ota
Miura
Fujiwara
Okamoto
Matsuda
50. Nakagawa
Bron van lijst: japantimes.co.jp