⋆ De langste rivieren van Afrika – met de top 10-lijst

tarafından
7
⋆ De langste rivieren van Afrika – met de top 10-lijst


Rivieren van Afrika kaart
De langste rivieren van het Afrikaanse continent

We waren daar en hebben Lijst van de tien langste rivieren in Afrika voor u samengesteld in uitgebreid onderzoek. Alle rivieren hebben één ding gemeen: ze zijn nat! en breng water en dus leven naar vele delen van Afrika! Dit leidt tot nieuwsgierige dingen, zoals langs de Nijl: je rijdt op een van de Nijlcruiser en alles is geweldig, alles is groen en bloeit. Maar slechts ongeveer. een mijl verwijderd van de rivier, regeert de woestijn weer over de grote vlakten. Nogal een bizar gezicht om te ervaren tijdens een bezoek aan Egypte buiten de ongelooflijk diverse onderwaterwereld van de Rode Zee – gewoon spectaculair!

De langste rivier in Afrika en de wereld is de Nijl op 6852 km

de Nijl afkomstig uit de bergen van Rwanda en Burundi, vervolgens door Tanzania, Oeganda, Zuid-Soedan en Soedan voordat het in Egypte de Middellandse Zee in stroomt. De bronrivieren worden Blauwe en Witte Nijl genoemd. Met 6852 km is het de langste rivier ter wereld. Zuid-Amerikanen blijven meer betalen voor de Amazone, maar AFRIKA heeft ongetwijfeld de LANGSTE! Onder Caïro is de Nijldelta, waarover de rivier met twee hoofdarmen in de Middellandse Zee stroomt. Sinds de bouw van de Aswan-dam in de jaren zestig groeit de rivierdelta niet langer in de zee, maar wordt deze gedeeltelijk uitgehold door de branding. De intensieve irrigatie op de Nijl draagt ​​er ook aan bij dat steeds minder water uit de Nijl de Middellandse Zee bereikt.

Video: De impact van de Nijl op Egypte

(Inbedden) https://www.youtube.com/watch?v=u4Uio9yxjUA (/ embed)

Tweede plaats naar Rio Congo met 4374 km

de rivier Congo is 4374 km lang, de tweede langste en ook de rijkste rivier in Afrika. In het zuidelijke deel van Congo ontstaat de rivier, stroomt vervolgens door het Congobekken en stroomt in het laagland van Zaïre in de Atlantische Oceaan. Congo heeft de meest waterige stroomversnellingen op aarde, waarvan Stanley en Livingstone Falls de bekendste zijn. Veel toeristen komen hier om dit unieke spektakel van dichtbij te ervaren.

Derde plaats: Livline Niger met 4148 km

Met 4148 km heeft Niger won de derde plaats op de rivierlijst van Afrika. De oorsprong ligt in de bergen van Guinee. Van daaruit stroomt het door Mali, het zuidelijke deel van het land genoemd naar de rivier Nigeria, langs de Benin-grens en uiteindelijk door Nigeria, waar het uitmondt in een meer dan 200 km brede delta in de Golf van Guinee. Niger voorziet meer dan 100 miljoen mensen van water en is daarom een ​​reservoir met drinkwater voor de dichtbevolkte kustlanden van Afrika.

Zambezi met 2574 km op de vierde plaats

Op de vierde plaats heeft het Zambezi gebracht tot 2574 km. De bron bevindt zich in het Zambezi Source National Forest in Zambia, op de grens tussen de Democratische Republiek Congo en Angola. Vanaf hier stroomt Zambezi door Angola, Zambia en Mozambique, waar het uitmondt in een delta van 880 km² in de Indische Oceaan. Het hoogtepunt van zijn reis door het land is Victoria Falls in Zimbabwe, waar het water zakt tot 110 meter. Indrukwekkend en oorverdovend zijn slechts enkele adjectieven die deze hoogste watervallen in Afrika beschrijven.

Ubangi wordt vijfde op 2272 km

Ubangi komt voor op de grens van de Democratische Republiek Congo en de Centraal-Afrikaanse Republiek in Yakoma van de samenvloeiing van Mbomou met Uele. Ubangi stroomt ongeveer 550 km ten zuiden van Bangui en ongeveer 90 km ten zuidwesten van Mbandaka in Congo. In de lengtespecificatie is de bronstroom Uele opgenomen. De rivier is een van de belangrijkste transportroutes van het gebied omdat veel wegen tijdens het regenseizoen vaak onder water staan.

Desert River Orange op de zesde plaats met 2160 km

de Oranje is de tweede langste rivier in zuidelijk Afrika met 2160 kilometer na de Zambezi-rivier en de vijfde langste op het Afrikaanse continent. Onranje komt Lesotho binnen en stroomt vandaar via Drakensberg in westelijke richting door Zuid-Afrika. Het vormt de grens tussen Zuid-Afrika en Namibië op zijn laagste bereik. Atlassen gebruiken vaak de Engelse term oranje. Oranje transporteert grote hoeveelheden zand vanuit het binnenland naar de monding van de zuidelijke Atlantische Oceaan. Het zand wordt door de zuidwestelijke wind naar de Namibische kust gedreven en vormt de zandduinen van de Namib-woestijn. Daarom wordt Oranje ook wel "Namib's vader" genoemd

Kasai zevende met 2153 km

De 2.153 km lang Kasai is een zijrivier van Congo in Centraal-Afrika en net achter Oranje, de zesde langste rivier in Afrika. De bron ontspringt in Oost-Angola en stroomt ten noordoosten van Kinshasa in Congo. In de loop ervan zijn twee grote watervallen: de Pogge-zaak en de Wissmann-zaak, de regionale bevolking als een natuurlijk gezicht en waterlekkage beschikbaar.

Shabelle met 1820 km op de achtste plaats

de Shabelle is een rivier van minstens 1820 km lang in Ethiopië en Somalië. De rivier vindt zijn oorsprong in het zuidwesten van de Somalische hooglanden in het Mendebo-gebergte in de buurt van Awassa en Yirga Alem langs de kust van Benadir, het luipaard drijft als Shabelle in Somalië langs de Indische Oceaan naar het zuidwesten, waar het moeras infiltreert. Pas na hevige regenval bereikte hij de mond van Jilib in Juba en de Indische Oceaan.

Okavango negende met 1800 km

De rivier ontspringt als Cubango in het centrum van Angola op de hooglanden van Bié en stroom vanaf daar in het doorlatende, woestijnachtige binnenland van Botswana. Daar sijpelt het water van de rivier in de moerassen van het afwateringsvrije Okavango-bekken, gelegen ten noordoosten van Kalahari. Daar vindt u het Moremi Game Reserve. In de middelste baan wordt Okavango bewoond door krokodillen en nijlpaarden. De delta staat bekend om zijn rijke biodiversiteit. De lengte van Okavango wordt vermeld in publicaties met 1.600 of 1.800 kilometer. Beide kunnen als correct worden beschouwd. De rivier is verdeeld in de binnenlandse delta aan één kant in verschillende takken van de rivier, die vervolgens ergens in de onhandelbare moerassen terechtkomt. Aan de andere kant hangen de lengtes van deze rivieren sterk af van de watervoorziening in Okavangos, die tijdens het regenseizoen in de zomer veel regenachtiger is dan in de regenachtige winter.

Last but not least Limpopo met 1750 km

de rivier Limpopo vormt de noordelijke grens van Zuid-Afrika met Botswana en Zimbabwe, evenals marginaal dichtbij Mozambique. Hij kruist ook Mozambique over een afstand van meer dan 400 kilometer. Het is 1750 kilometer lang en beslaat een stroomgebied van 415.000 km². Limpopo is de op een na langste rivier in Afrika die uitmondt in de Indische Oceaan. De bron van Limpopo bevindt zich in Johannesburg, Zuid-Afrika, in de buurt van Witwatersrand. Het bovenste bereik van Limpopo staat bekend als de Crocodile River. Zijn mond ligt ten zuidwesten van Xai-Xai in Mozambique, waar hij uitmondt in de Indische Oceaan.

Andere interessante Afrikaanse rivieren

Juba met 1658 km

de Juba of Jubba meet in totaal 1.658 km. De bronnen zijn te vinden in de Ethiopische bergen die hij kruiste in zijn race Somalië om te openen aan de kust in de Indische Oceaan. Zware regenval veroorzaakt vaak overstromingen in Juba en mensen in de dorpen rond de rivier zijn de slachtoffers. De rivier is een naamsponsor van onder meer de Somalische luchtvaartmaatschappij Jubba Airways.

Volta met 1500 km

De rivier die is ontstaan ​​uit de unie van zijn drie bronrivieren in de buurt van de grote commerciële stad Salaga in Ghana Volta wordt verzwakt door de Akosombo-dam naar het Voltameer en stroomt vervolgens naar het zuidoosten. De drie bronrivieren zijn de zwarte, rode en witte Volta. Het zweeft over een grote bar met sterke branding in de Golf van Guinee. Net als Nijl en Niger heeft Volta ook zijn jaarlijkse overstroming in september en oktober, waardoor vruchtbare grond achterblijft.

Vertel me Cuando, vertel me wanneer het 1500 km is

de Cuando of Kwando is een 1500 km lange zijrivier van Zambezi in zuidelijk Afrika. In de lagere rangen wordt hij eerst Kwando genoemd, vervolgens Linyanti en laatste Chobe. Cuando rijst op in de hooglanden van Bié in Angola en stroomt eerst naar het zuidoosten. Later wordt hij gevolgd door de grens met Zambia. Bij Kazungula op de grens met Botswana, Namibië, Zambia en Zimbabwe stroomt de rivier Zambezi in. Vooral vanwege de grote hoeveelheid dieren in het wild in het Cuando River-gebied, zijn er verschillende nationale parken te vinden.

Shari of Chari met 1400 km

de Chari is de 1400 km lange hoofdrivier van het Afrikaanse Tsjaad. De bronrivieren vloeien gedeeltelijk voort uit Darfur, de noordelijke equatoriale drempel en de hooglanden van Adamaua. Op N & # 39; Djamena verenigde Shari zich met zijn meest opvallende zijrivier, de 960 km lange Logone. Dan vormt de rivier de grens met Kameroen en stroomt een beetje verder naar het noorden in Lake Tsjaad.

1450 km brengen Lomami hier

de Lomami is een 1450 km lange zijrivier van Congo in de Democratische Republiek Congo.
Het ontspringt in het zuidelijke deel van DR Congo in de provincie Katanga. Uit de bron, gelegen ten noorden van Lundaschwelle en ten westen van Kamina, stroomt Lomami voornamelijk naar het noorden. Hij bereikt Isangi via Opala en stroomt vervolgens naar Congo. In de benedenloop van de Lomami kun je navigeren.

De rivier de Senegal komt op 1430 km

de Senegal is afkomstig van de samenvloeiing van Bafing en Bakoyé in de buurt van de stad Bafoulabé in het zuidwesten van Mali. Het vormt de grens tussen Senegal en Mauritanië en stroomt met Saint-Louis in de Atlantische Oceaan.
Senegal is samen met Bafing 1430 km lang. Het estuarium is een belangrijke plaats voor overwinterende Europese witte ooievaars. Hier is ook het nationale park Parc National de Langue de Barbarie. De vruchtbare alluviale grond die daar wordt gevonden, wordt gebruikt om suikerriet, maïs, gierst en rijst te verbouwen.