⋆ Cleopatra, Caïro en kamelen

tarafından
8
⋆ Cleopatra, Caïro en kamelen


Het is het land van oosterse charme, een geweldige cultuur – een land in Afrika, maar toch zo dicht bij het Europese continent. In slechts vier uur bereikt de Duitse toerist dit juweeltje in Noordoost-Afrika.

Cairo aegyten
Cairo

Vakantie in Egypte

Egypte Het is een land van contrasten, enerzijds biedt het dromerige en hongerige vakantiegangers fantastische stranden aan de Rode Zee en de Middellandse Zee, anderzijds presenteert het zich onder het mom van duizenden jaren van hoge cultuur voor de farao's.
Tijdens een bezoek aan de hoofdstad Caïro of Alexandrië kunnen vakantiegangers de overblijfselen van de oude stad ervaren van een vroegere cultuur en moderne Egyptische levensstijl. Een twee- tot achtdaagse cruise op de op een na langste rivier ter wereld, de Nijl, is ook al generaties lang een populaire route voor Egyptische toeristen.

De route op de Nijl voert langs belangrijke steden als Luxor met zijn tempels en de oude Egyptische hoofdstad Thebe.
Maar er is niet alleen veel cultuur te ontdekken in Egypte; De duikgebieden van de Rode Zee en de Middellandse Zee, bekend om hun verschillende kleurrijke vissen, bieden de strandliefhebber ook veel mogelijkheden.

Egyptische economie

De Egyptische economie is de laatste decennia steeds meer geconcentreerd op toerisme. De Egyptische toerisme- en hotelindustrie biedt elk jaar een breed scala aan mogelijkheden voor ongeveer 8 miljoen bezoekers: Egypte is geschikt voor individuele reizigers en koppels evenals gezinnen.

Veel van de hotels bieden speciale amusementsprogramma's, vooral voor kinderen, wanneer ouders een pauze willen nemen aan het palmstrand of het zwembad van het hotel.
Een reis naar het uitgestrekte woestijnlandschap doet denken aan wereldberoemde films als Laurence of Arabia, of zelfs het bezoek aan de piramides van Gizeh is een duidelijke aanbeveling voor Egyptische liefhebbers.