⋆ Afrika's Botswana wordt geïntroduceerd

tarafından
7
⋆ Afrika's Botswana wordt geïntroduceerd


Inreisvergunning voor EU-burgers is snel, visum is niet vereist. Niets staat een gewenst bezoek aan Botswana in de weg. De naam van het land is afgeleid van de naam van de mensen "Tswana". Er wonen daar ongeveer 1,8 miljoen mensen.

Kerk in Gaborone - Botswana
Kerk in Gaborone – Botswana

Botswana is een geheel door land omgeven land in zuidelijk Afrika.
Maaltijden kunnen zonder aarzeling in Botswana worden gegeten. Water in de steden is schoon, maar buiten moet je het water van tevoren koken om veilig te zijn.
Een functionerend gezondheidssysteem wordt alleen overwegend in de steden daar aangeboden. Je moet goed worden beschermd voor vertrek. Eerst heb je de nodige vaccinaties en een goede reisverzekering nodig. Voor een safari moet kennis van "eerste hulp" beschikbaar zijn en uw eigen EHBO-kit. Er is grote behoefte aan een service "Flying Doctor".
Op de safari zie je veel dieren in Botswana, waaronder olifanten, leeuwen, cheeta's, zebra's, talloze antilopensoorten en veel vogelsoorten.

De bekendste vertegenwoordiger is waarschijnlijk het nijlpaard in de lokale taal "Setswana" genaamd "kubu".
Toegang is het hele jaar mogelijk, maar een goede reistijd is van eind april tot half november. Botswana kan worden verkend via een pakketreis of individuele reis. De officiële taal is Engels, maar ook gewone "Setswana" en "Tswana" worden gebruikt.
Slechts een paar steden bieden verharde wegen, op safari kom je alleen zeer slechte wegen of niet-verharde wegen tegen. Bovendien moet er veel water worden ingenomen, anders droogt uitdroging van het lichaam snel uit. Als u met de auto reist, wordt een off-road voertuig aanbevolen.
Creditcards en reischeques worden geaccepteerd in hotels of andere toeristische voorzieningen. Benzinestations en winkels accepteren echter vaak geen andere betaalmiddelen dan "contant geld". De nationale valuta is "Pula", die ook kan worden geïmporteerd. Je kunt alleen 500 Pula doen.